Flytthjälp?

Idag hjälper vi svärmor att flytta sina saker, jag måste tyvärr vara med trotts att jag inte får bära nått. Ingen annan kan, vill eller får köra släpet så jag får agera chaufför :S hade mycket hellre suttit hemma idag med mina förvärkar.

Är sugen på att åka till värnamo imån på julmarknad men Anders verkar tyvärr inte vara jätte sugen. Vi får vell se om jag lyckas övertala honom ;)

Magen i varma myskläder, vi älskar att det snöar magen och jag :)


Förvärkar

Nu har jag haft förvärkar i nästan en vecka, dom gör mer och mer ont varje dag tycker jag. Det är ju inga jätte smärtsamma, men visst känns dom. Det har börjat göra ont ner i ljumskarna och ut i svanken och sidorna när magen drar ihop sig. Senaste två dagarna har det blivit mycket mer så vi får vell se om det är nått på gång. Eftersom det bara är en knapp cm kvar på min livmoderhalstapp borde det ju inte dröja så länge innan allt drar igång på riktigt. Självklart vore ju det bästa om bebis blev kvar där inne så länge som möjligt, men nu längtar man så mycket så mycket <3

I tisdags var jag och syster i Nässjö och hälsade på kusinen som ska åka till Sälen och jobba över vintern. Igår var jag hos min bästa Mirelle och tjötade hela eftermiddagen. Hon bjöd på god curry gryta och vi pratade i timmar.

Idag tänkte jag att jag skulle baka nått gott och sen blir det och ta det lugnt som alla andra dagar :)

Min mage är konstig, på morgonen hade den en väldigt konstig form och jag vet inte hur bebisen låg. Sen var den väldigt bra att ha när jag åt frukost :)


V35

Idag har vi gått in v35 :)


Mvc

Idag har vi varit på mvc, lille plutt har fixerats och mitt sf mått har ökat till 31cm vilket är jätte bra. Dom tror inte jag kommer gå tiden ut, vi längtar efter dig så det gör inget om du kommer lite tidigare.

Jag har börjat adventspynta lite idag, satt upp några julstjärnor och nya julblommor :)


Vilken natt

Jag har börjat sova bra varannan natt av någon konstig anledning. Inatt har jag varit vaken massor, legat och snurrat och vänt på mig var och varannan minut för jag har haft ont. Onda sammandragningar och inatt har jag har krypningar i benen som känns som myror, väldigt obehagligt och svårt att sova då. Men men några timmars sömn har jag vell fått iaf.

Det finns inte mycket man kan hitta på när man inte får/kan gå nånstans eller får lyfta och anstränga sig. Så hela dagen igår tillbringades i soffan framför desperate housewifes med undantag på en timme då jag tog ett varmt bad. Enda gången jag kan ligga skönt utan att ha ont.

Jag plockade lite med advents grejerna med och satte upp en stjärna och tog fram lite annat som jag ska fixa med nu i veckan :)

Idag ska vi till mor och far på middag och sen vet jag inte mer vad dagen har att erbjuda :)

Och såhär rund och tjock blir min mage när jag sitter ner :P


Måste ta det lugnt

Besöket på mvc med vul gick bra, men min livmoderhalstapp är nästan helt borta nu. Så tills på måndag får jag inte anstränga mig alls, efter måndag försöker dom inte stanna upp det längre om bebis vill komma, men jag hoppas den stannar inne lite till iaf nån vecka. Anders tror den kommer 4-5 dec och jag tror på lucia :) men den kan ju lika väl stanna inne tills i januari som det är tänkt från början. Vi har i princip allt färdigt så för den sakens skull går det bra att komma tidigare :) men alltid skönt om bebis växer till sig lite mer <3

Har börjat få onda sammandragningar denna veckan, framför allt på nätterna. Det strålar ut i höfterna och skinkan och magen drar ihop sig som en boll. Har väldigt svårt att ligga bekvämt och är ofta vaken mycket på nätterna. Fast inatt har jag bara varit uppe en gång och sen sovit hela natten nu till nio.

Är fortfarande sjuk och har sjukt ont i min hals, hoppas verkligen detta ska ge med sig snart. Orkar ju inte föda om jag ska vara sjuk :P


Morgonmage

Har sovit bra inatt, sov nog igen alla timmarna jag var vaken igår natt. Men jag har ju såklart varit vaken många gånger och snurrat och vänt på mig. Behövt nässpray, snutit mig, druckit vatten, kissat, ja allt sånt som behövs när man är förkyld och gravid. Hostar, nyser och har svårt att andas, hoppas verkligen detta går över snart.

Ligger kvar i sängen och myser med bebismagen, mina sammandragningar börjar göra lite ont på nätterna så det börjar vell bli lite mer förvärkar nu :)

Idag ska vi till mvc igen, idag är det vul som gäller fast detta blir det sista innan bebis kommer. Hoppas allt ser bra ut :)


Sjuk

Jaha då börjar jag oxå bli sjuk, ont i halsen, snuvig, ont i ögon och öron och allmänt hängig. Hoppas att en natts sömn kan rätta till det lite. Sitter och dricker varm oboy med vispgrädde och hoppas det ska lindra halsen lite :)

Helgen var mysig och de var kul att träffa alla kusinerna. Det blev utklädnader, god mat, lekar och trevligt sällskap :)

Igår och idag har vi barnvaktat mitt lilla hjärta, syster dottern Edith. Hon är oxå lite sjuk så idag låg vi mest och myste i soffan och tittade på Dora <3

Är idag i v34 (33+1), känner mig större och får svårare och svårare att sova på nätterna. Vi ska på sista extra vul på torsdag och hoppas allt ser bra ut. Även om det är okej att bebisen kommer nu och dom inte gör något för att stanna upp det får bebis gärna stanna inne ett tag till. Fast vi längtar massor efter vår lilla älskling <3


Lördag

Igår hade vi myskväll med tacogratäng och spel hela kvällen. Jag var tom uppe till efter tolv. Vaknade vid nio tiden idag och nu sitter vi i soffan och leker med iphones, ipads och datorer, sociala familjen :P

Ska bli kul att träffa alla makens kusiner med respektive och barn idag, vi har inte setts på evigheter. Sen är det ju alltid extra kul med maskerad :)


V33

Igår var jag i Jönköping med min vän Camilla, vi kikade i affärer och pratade massor. Väldigt mysig dag :)

När jag kom hem hade maken och svärmor lagat mat, fläsk och löksås. Så gott och skönt att bli bortskämd.

Nu har jag precis vaknat, jag ligger i sängen och försöker övertala mig själv att kliva upp. Tänkte göra saffranscones till frukost idag, så himla gott.

Idag ska vi åka till makens pappa med familj i Skåne, längesen nu så det ska bli kul. Vi ska träffa alla hans kusiner på maskerad fest :)

Är i v33 (32+4) idag, bebisen tumlar runt där inne och bara väntar på att få komma ut. Vi längtar jätte mycket och börjar känna oss redo för våran älskling! Magen växer och trycket på uppåt lungorna och ger mig halsbränna. Men hoppas på att den ska sjunka lite snart så det blir lättare att andas :)


Äntligen

Idag har jag, min mor och mina systrar äntligen varit och sett sista delen av twilight :) Den var faktiskt riktigt bra, men tråkigt att det inte blir fler. Men nu ska jag läsa den sista boken oxå.

Nu har jag tittat på Greys anatomy som äntligen var tillbaka igen :) Hatar när det är pauser pga typ hockey eller annat.

Nu ska jag nog krypa ner i sängen så man orkar med ännu en dag :)


Mvc

Igår var vi på besök på mvc, ett extra tillsatt möte för att se att allt växer som det ska. Mitt sf mått hade ökat med 1cm, inte mycket men jag håller mig innanför min kurva iaf. Hjärtljuden lät bra, låg på 145. Blivande farmor Ingela hade äran att vara med idag och det var en stolt gråtande farmor som fick lyssna på sitt första barnbarns hjärtljud <3

Idag ska vi köra svärmor till Ljungby för hennes op, vi ska åka kvart över sex så jag vet inte vad jag gör vaken redan :P vaknade halv fyra och behövde gå på toa och sen har jag inte kunnat somna om, jippie!! Men men får vell sova middag sen.

Tjo!


Vinterdäck

Ja då var äntligen vinterdäcken på, älsklingen var så duktig och bytte dom och jag tittade mest på. Är lite svårt att nå ner till marken nu :P

Sen har jag kompenserat lite för gårdagen och gjorde nyttiga frallor med nötter och russin till frukost och spenat soppa med ägg till lunch :) Mmm så gott! Nu lite vilande i soffan :)


Godmorgon

Gårdagen fortsatte verkligen i tjockis tema, jag var borta hos mor och far och fikade (mina mostrar var på besök oxå). Sen hem och hängde med maken och hans bror. Vi gjorde chipslåda till middag och dom gjorde paj till efterrätt. Så idag ska jag försöka vara lite nyttigare. ;)

Ligger fortfarande kvar i sängen, har inte orkar kliva upp. Har sovit lite halv dåligt inatt, det har varit så varmt så jag har svettats som en gris :/ usch!! Men nu börjar jag bli hungrig så det kanske är dax att kliva upp :)


Tjockis lördag :)

Sitter som alla andra förmiddagar i soffan och tittar på desperate housewifes. Älsklingen har inte klivit upp än och jag sitter här och gottar mig. Åt rostmackor med jordnötssmör och jordgubbs marmelad på till frukost och nu ska jag vräka i mig en tallrik glass och julmust :) man kan ju inte äta nyttigt jämt ;)

Igår var Edith här hela dagen och vi hade mysdag. Sen på kvällen var vi hos joellen, alla tre systrarna med respektive :)


Desperate housewifes

Jag sitter uppkrupen i soffan i mysdressen och äter frukost. Jag har ju börjat kolla på Dh för att fördriva tiden, är på första säsongen men har snart sett färdigt den. Finns ju 8 eller 9 säsonger så jag ska nog ha lite att sysselsätta mig med när jag går hemma :)

Idag är vädret trist och regnigt så det får nog bli en innedag idag. Behöver röja i köket, alltid trist när man kliver upp och kommer på att man sköt upp undanplockningen till dagen efter. Skulle även behöva dammsuga och tvätta lite. Men jag har ju inget planerat idag så det hinner jag nog med :)


Härlig onsdag!

Vaknade kvart i åtta härligt utvilad, solen sken ute och jag kände mig för en gångs skull pigg. Jag åt lite frukost och tittade på ett avsnitt desperate housewifes. Sen började jag dona lite hemma, tände i kaminen, och började göra hemma gjord risgrynsgröt och saffrans Scones :) Joel och Edith kom bort och käkade lite med mig och Anders. Nu hjälper Anders Joel i köket och jag ska titta på desperate medans Edith sover middag :)


Lättnad

Ultraljudet igår visade att allt är bra med bebisen, den är knappt en vecka för liten men det är inget att oroa sig för. Den väger 1,5kg ungefär och sprattlar omkring där inne :) Hoppas att mitt sf mått ökar lite mer inför måndagen bm besök :)

Idag är vi hos syster och hennes karl och hjälper till lite, Anders hjälper till och fixa köket och jag barnvaktar Edith :)


Går in i v32 idag <3

Ligger i sängen och läser bloggar på mobilen, hittade en julblogg som fick mig att längta ännu mer efter jul (Amandasjulblogg). Några veckor till sen är det dax för adventspynt och julbak :) som jag längtar!!!!

Har sovit lite halvtaskigt inatt så jag har lite svårt att kliva upp idag, men magen har börjar kurra så får nog ta och kliva upp och fixa frukost snart :)

Igår blev det besök hos svåger Nicke, jag och svärmor scrappade (lyckades få till 5 julkort :)) och bröderna spelade NHL. Trevlig söndags kväll!

Idag står ultraljud på schemat, ska göra vaginalt ultraljud som jag gjort varannan vecka nu sen v 23 för att se så inte förlossnings förloppet startar (därför jag är sjukskriven). Idag ska vi även göra ett tillväxt ultraljud för att se så bebis växer som den ska, så idag får vi se våran lilla ängel oxå <3

Efter det ska vi ut i skogen till bästa Mirelle på eftermiddags fika, myspys :)

Vill ha denna hyllan till bebisens rum och så lite inspiration inför julen :)


Städ-dag!

Har haft en effektiv dag idag, städat huset och rensat altanen inför vintern :) Nu har jag ätit min andra frukost, jag som hatade frukost innan jag blev gravid älskar det nu och äter alltid två. Jag tittar lite på desperate housewifes och vilar mig i soffan :)


Lördag!

Har idag jobbat min sista dag innan bebisen kommer, känns riktigt bra. Även om jag mest bara var med för att lära upp en ny kille så tog det på krafterna och det lilla jag lyfte känner jag nu :/ finns ju en anledning till att jag är sjukskriven.

Bebis har varit riktigt livlig idag och sparkat för fullt, hen har hittat en punkt att sparka på som gör att det strålar ner i hela låren och underlivet... INTE skönt!!

Nu ska jag ta en dusch och sen ska jag och Anders barnvakta älskade Edith lite medans Ellen jobbar och Joel går på hockey :)

Smygtitt på bebisrummet :)


V31

Ligger fortfarande kvar i sängen, är inte alls sugen på att kliva upp för det är så kallt. Jag och mor min ska åka till Jönköping en runda idag så jag borde kanske ta och gå upp. Gå en sväng på Ikea och kika lite, för tredje gången denna veckan. Ska köpa ett täcke till spjälsängen och en tvättkorg. Vi har fyndat lite denna veckan, vi köpte en spjälsäng för 100kr med madrass och spjälskydd och så köpte jag en bugaboo skötväskan och en baby Björn bärsele för 500kr ihop :)

I måndags var det bara 10veckor kvar tills vi får träffa våran lilla älskling :) om hen inte bestämmer sig för att kika ut före eller efter. Vi har nästan allt färdigt, i rummet är det bara garderobsdörrarna, tvättkorg och sängkläder som saknas :) jag ska sy om lite sängkläder som Anders hade när han var liten så dom passar att ha i vagnen.

Jag började packa bb-väskan igår, nästan allt till bebis är packat så nu är det bara till mig själv med som ska ner :)

Vi längtar efter dig älskade barn <3


RSS 2.0